آب یک کالای کمیاب است که باید به کارآمدترین و موثرترین شکل ممکن استفاده شود.
به همین دلیل، کشاورزی یکی از آن حوزههای تولیدی است که در آن تکنیکهای مختلف بهینهسازی آب با تجهیزات آبیاری تحت فشار به طور گستردهتری توسعه یافته است. از یک سو فقط از آب مورد نیاز استفاده کنیم و از سوی دیگر تولید کشاورزی را تا حد امکان سودآور کنیم.
مزایای آبیاری با تجهیزات آبیاری:
قدرت و جهت گیری را می توان تنظیم کرد که دقت بیشتری را امکان پذیر می کند و منطقه آبیاری بزرگ تری را پوشش می دهد.
این به همراه فشار کم آب باعث می شود که گیاهان آسیبی نبینند.
این نشان دهنده صرفه جویی در مصرف آب در مقایسه با سایر انواع سیستم های آبیاری است.
معایب آبیاری با تجهیزات آبیاری:
اگرچه مصرف آب کمتر از انواعی مانند آبیاری شیاری است، اما بیشتر از آبیاری قطره ای است.
رطوبتی که نه تنها در ریشه بلکه در بقیه قسمت های گیاه ایجاد می کند همراه با دمای بالا می تواند باعث ظهور قارچ یا بیماری شود.
این نیاز به ارزیابی مهمی در مورد قرارگیری آبپاش ها دارد، زیرا مکان نادرست می تواند آبیاری بیش از حد یا ناکافی را در برخی مناطق ایجاد کند.
به آن آبیاری قطره ای نیز می گویند. این نوع آبیاری در مناطقی که آب کمیاب است استفاده می شود و این منبع را به میزان قابل توجهی بهینه می کند. ایده عملیات توزیع آب از طریق قطره چکان است که ناحیه ریشه هر یک از گیاهان را مرطوب می کند.
پس از اختراع تجهیزات آبیاری، در سال 1930، توسعه آبیاری قطره ای مهمترین پیشرفت بعدی در کشاورزی محسوب می شود.
علاوه بر این، قطره چکان هایی که در تجهیزات آبیاری نصب می شوند کاملاً یکپارچه هستند، با تخلیه ناخالصی ها از انسداد جلوگیری می کنند و نرخ های جریان مختلفی را ارائه می دهند.
دبی ها با لیتر توزیع شده در یک ساعت اندازه گیری می شوند و محدوده های مختلفی در دسترس است (ارقام در لیست زیر بر حسب لیتر در ساعت بیان شده است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.