سس فرانسوی کاله غلیظ معمولا در غذاهای فرانسوی هم به عنوان سس مستقل و هم به عنوان پایه سس های دیگر استفاده می شود. این ترکیبی از استاک قهوه ای و سس اسپانیول است که برای مدت طولانی تا زمانی که حجم آن به نصف کاهش پیدا کند، بجوشد بنابراین به آن دمی گلیس (به فرانسوی به معنای “نیم لعاب”) می گویند.
دستور اولیه دمی گلیس توسط ژرژ آگوست اسکوفیه، سرآشپز معروف فرانسوی و نویسنده غذا ثبت و تدوین شد، با این حال مشخص نیست که آیا می توان اسکوفیه را اختراع سس دانست.
امروزه از این سس خوش طعم بیشتر به عنوان همراه گوشت استفاده می شود، اما می توان از آن به عنوان طعم دهنده انواع سوپ و خورش نیز استفاده کرد.
این سس غلیظ، غنی و خامه ای از کره، شراب سفید، موسیر و سرکه شراب سفید تهیه می شود. این عطر و طعم کمی شیرین و تند دارد که به ویژه با ماهی، صدف، و مارچوبه به خوبی می آید.
این سس همه کاره در دهه های 1960 و 1970 توسط سرآشپزهای فرانسوی رایج شد که به دنبال این بودند که غذاهای خود را با سس های تارت به جای سس های سنتی تر و سنگین ترش کنند.
در حالی که نظریه های زیادی در مورد منشا آن وجود دارد، محبوب ترین آنها نشان می دهد که در اوایل قرن بیستم توسط سرآشپز کلمنس لوفور در روستای کوچکی در نزدیکی شهر نانت در فرانسه اختراع شد، زمانی که او فراموش کرد تخم مرغ را در سس Béarnaise قرار دهد. برای ماهی درست می کرد.
استاک سبک او معمولاً از استخوانهای برشته نشده مرغ، گوشت گوساله یا ماهی تهیه میشود و علاوه بر آن با روکس، مخلوطی از آرد سرخشده در کره، غلیظ میشود. همراه با هلند، بشامل، اسپانیول و گوجه فرنگی، یکی از پنج سس مادری است که توسط آگوست اسکوفیه در قرن نوزدهم اعلام شد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.