کارخانجات شمش روی اراک که از بهترین تولید کنندگان شمش روی در ایران می باشند و در زمینه های صنعتی فعالیت دارند و توانسته اند محصولات خوبی را به بازار شمش روی، هم در داخل و هم در خارج کشور عرضه کنند. این کارخانجات سعی در این دارند که شمش روی خالص تولید کنند و ناخالصی های آن را به حداقل برساند.
منظور از شمش روی چیست؟
برای پاسخ به این سوال بهتر است که ابتدا بدانیم آهن قوطی سبک چگونه به وجود می آید. شمش روی طی فرآیندهای گستردهای از مرحله استخراج تا تولید محصول، تولید می شود.
فرآیندهایی که برای تولید شمش، روی می دهد به این شکل می باشد که ابتدا فلز روی از معدن استخراج می شود. سپس عملیات کنسانتره ی روی رخ می دهد. بعد از آن مرحله ی دپو و سپس تولید محلول روی و ورقه ورقه کردن روی صورت می پذیرد. در آخر هم نوبت به درست کردن شمش روی می رسد.
اولین معدن روی در ایران به همت یک شرکت فرانسوی در سال ۱۳۴۰ احداث شد و ایران پس از تولید روی، رو به صادرات این محصول آورد. ایران در آن زمان روی ها را به صورت ورق ورق صادر می کرد. بعد انقلاب معادن روی از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۶ رونق خوبی در ایران گرفتند.
به مدت ۳۰ سال ایران صادرات روی به صورت کنسانتره داشت تا اینکه در سال ۱۳۷۱ ایران توانست به تولید اولین شمش روی دست پیدا کند. از سال ۱۳۷۲ تولید شمش روی در کارخانه هایی که بیشتر شان در شهر زنجان وجود داشت صورت گرفت. همچنین در تولید شمش روی ایران توانست با خودکفایی، به روش های مدرن و نوینی در تولید این شمش دست پیدا کند. امروزه با توجه به اینکه ایران به روشهای مدرن تولید شمش روی دستیابی پیدا کرده است، صنعت فروش شمش روی صادراتی بسیار گسترده و وسیع شده و صرفه اقتصادی خیلی خوبی هم برای کشور دارد و نقش ارز آوری را دارد.
از شمش روی چه استفاده ای می شود؟
کاربرد شمش روی خالص در صنایع بسیار زیاد است و در مصارف صنعتی مختلفی هم از آن استفاده می کنند.
آهن اسفنجی گل گهر دارای کاربرد های زیادی می باشد. یکی از این کاربرد ها در آبکاری الکتریکی فلز ها است. شاید تا به حال با هویه کار کرده باشید. هنگام هویه کاری برای لحیم یک فلز به فاز دیگر نیاز به یک فلز واسطه گر است که آن، فلز روی است. هویه با ذوب کردن فلز روی، دو فلز دیگر را بهم می چسباند. بیشتر برای آبکاری ها و لحیم دادن وسایل الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد.
روی در صنایع خودروسازی کاربردهای وسیعی دارد که مثلا قسمتی از باتری را تشکیل می دهد. روی کاربرد های گسترده ای در زندگی صنعتی امروزه پیدا کرده است. مثلا در کشتی سازی و یا در صنایع نظامی و تولید آلیاژ برنج و در تولید ظروف هم کاربرد دارد.
روی در کشاورزی و در تغذیه گیاهان بسیار کاربرد دارد. وجود روی در خاک و در گیاه آنقدر اهمیت دارد که اگر روی در گیاه و در خاک نباشد، پروتئین گیاه و میوه آن تامین نمی شود.
از روی در دارو سازی برای ساخت قرص های مکیدنی و یا شربت های روی که به شربت های زینک معروف اند استفاده می شود. معمولا شربت زینک برای تامین و جبران کمبود روی بدن کودکان مصرف می شود.
آنالیز شیمیایی شمش روی
شمش روی بسیار در صنعت مهم است زیرا اگر کسی ویژگی های شیمیایی شمش روی ندارد نمی تواند از آن محصولات مناسب و با کیفیت تولید کند.
روی که به زبان لاتین زینک شناخته می شود دارای عدد اتمی ۳۰ و فلزی سفید رنگ متمایل به آبی که در حین احتراق به رنگ سبز در می آید. این فلز چهارم این فلز پر مصرف در دنیا شناخته می شود.
از این فلز می توان در آلیاژهای برنج و فولاد گالوانیزه استفاده کرد. روی در جدول مندلیف دارای عدد اتمی ۳۰ و عضو عناصر واسطه می باشد.
نقطه جوش و نقطه ذوب آن بالاست ظرفیت گرمایی آن هم ۲۵ می باشد. دارای انواع مختلف ایزوتوپ بوده و دارای ایزوتوپ پایدار هم می باشد. دارای چهار لایه الکترونی است و دارای ظرفیت ٢ در جدول تناوبی است. با اکسیژن و سایر غیر فلزات ترکیب شده و با اسیدی که رقیق باشد نه غلیظ واکنش داده و هیدروژن از خود آزاد می کند. فلزی نرم و سفید و چکش خوار است و جلا پذیر هم می باشد. در آب حل نمی شود و دارای ایزوتوپ های رادیو اکتیو هم می باشد.
بازار فروش شمش روی اراک صادراتی
بازار فروش شمش روی عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از مهمترین عوامل آن قیمت شمش روی است. در بازار هر چه قیمت شمش روی گرانتر شود، نوید از آن میدهد که شمش روی در بازار کم شده است.
برای فروش شمش روی صادراتی کیفیتش بسیار مهم است. هرچه یک کارخانه کیفیت شمش بهتر و بالاتری داشته باشد، میزان فروش بیشتری هم خواهد کرد و مشتری های داخلی و خارجی زیادی پیدا میکند. طبیعی است که وقتی کیفیت یک محصول بالا باشد این محصول خواهان و مشتری های بیشتری پیدا خواهد کرد.
یکی دیگر از نکات مهم در صادرات شمش روی قیمت آن است. قیمت شمش روی باید متناسب با کیفیت شمش باشد. یعنی اگر کیفیت شمش بالا است و عیار آن بالاست باید قیمت شمش هم گران باشد ولی اگر عیار شمش و کیفیتش پایین است باید قیمت شمش هم ارزان باشد. اما اگر یک کارخانه بتواند شمش روی با کیفیت بالا ولی با قیمت کم بفروشد می تواند بازار این محصول را در دست گیرد و فروش خیلی زیادی داشته باشد.
در بازار این محصول عمده فروشی بسیار مهم است. هر چه یک کارخانه بتواند شمش هایش را به صورت عمده و تعداد بالا بفروشد، می تواند مشتری های بسیار زیادی هم داخلی و هم خارجی پیدا کند و در حوزه صادرات هم فعالیت هایش را شروع کند.
در صادرات شمش باید هم کیفیت شمش بالا باشد و هم قیمت آن مناسب باشد. اگر یک کارخانه تولید شمش روی بتواند محصولی با کیفیت بالا و قیمت ارزان و مناسب تولید کند و به بازارهای خارجی بفروشد و البته خدمات پس از فروش هم داشته باشد، خیلی راحت میتواند بازار این محصول را هم در داخل و هم در خارج از کشور به دست بگیرد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.