امروزه کارخانه های آهن ناودانی اصفهان درجه یک در شهر های مختلف کشور ما از جمله شهر کرد وجود دارند که به تولید این محصول در کیفیت های متنوع و عرضه آن در بازار های فروش سراسر کشور می پردازند.
شناخت بیشتر انواع شمش روی
کارخانه های تولید آهن تسمه خالص این محصول را در انواع مختلفی تولید می کنند که دارای کارایی و کاربرد های متنوعی از جمله در صنعت می باشد.
باید در نظر داشت که روی را با نام مستعار zn نمایش می دهند که بیست و سومین عنصر جدول تناوبی می باشد و در تولید این محصول از مرحله های مختلفی استفاده می شود که می توان به استخراج روی از معدن، فرایند کنسانتره کردن، دپو، نمونه برداری از آن، تولید محلول روی با استفاده از فناوری های متفاوت، ایجاد ورق های روی اشاره کرد.
باید در نظر داشت که فلز روی را می توان از معدن های زیادی کشف کرد که بیشترین این معدن ها در کشور های استرالیا، چین و کانادا موجود می باشد و علاوه بر این معمولا در این معادن فلز های سرب و روی به همراه یک دیگر یافت می شوند و در اکثر مواقع مقدار فلز روی بیشتر از سرب می باشد.
در مرحله بعدی این سنگ ها را با استفاده از ماشین آلات و دستگاه های پیشرفته به جداسازی آن ها می پردازند و از طریق فرایند کنسانتره کردن و با استفاده از مواد شیمیایی مختلف به آن ها خواص ویژه ای را الحاق می کنند و هم چنین باید توجه داشت که که فلز روی تبدیل به شمش روی می شود و در انواع مختلفی می توان آن را تقسیم بندی کرد مانند سولفات روی، اکسید روی، سولفید روی.
هم چنین به دلیل این که اکثر معدن ها به صورت سر باز و برخی دیگر به صورت سر بسته و برخی نیز ترکیب این دو می باشد، به همین دلیل سنگ های این معادن دارای خاصیت های جداگانه ای از یک دیگر می باشد و به همین دلیل این شمش ها در انواع مختلفی تقسیم می شود.
همان طور که گفته شد یکی از انواع شمش ها، سولفید روی می باشد که دارای ۲۵ درصد گوگرد و الباقی آن به صورت مقادیر متفاوتی از آهن، سرب و نقره می باشد و در کارخانه با استفاده از دستگاه ها و فرایند های شیمیایی هیدرو متالوژی و پیرو متالوژی فلز روی، حاصل می شود و علاوه بر این گوگرد حاصل در مخلوطی از این فلز ها را با استفاده از فرایند زینترینگ و یا به عبارت دیگر تشویه جدا سازی کرده و این کار را انجام می دهند.
همان طور که گفته شد روش هیدرو متالوژی، یکی از راه هایی می باشد که در کشور ما از آن برای جدا سازی نا خالصی ها و هم چنین تولید انواع شمش مانند سولفات روی استفاده می کنند که به آن روش تر نیز می گویند و در آن کانه را حل نموده تا مواد زائد که دیگر مورد استفاده نمی باشد و به عبارت دیگر نا خالصی می باشند را از آن جدا کنند و در این روش استخراج فلز ها را با استفاده از محیط های آبی انجام می دهند.
موارد استفاده از شمش روی چیست؟
باید توجه داشت که شرکت شمش روی این محصول را با استفاده از فرایند های مختلف ایجاد می کند اما این فلز به طور گسترده و در معدن های مختلف کشور یافت می شود که می تواند دارای درجه های مختلفی باشد که عمده این شمش ها به صورت ۹۹ درصد بوده و در صدم درصد ها با یک دیگر متفاوت می باشند مانند ۹۹.۹۵، ۹۹.۹۶، ۹۹.۹۷ که دارای کارایی و کاربرد های متفاوتی می باشند.
با توجه به آمار سالیانه ای که گرفته شده، در دنیا حدود ۱۲ تن روی تولید می شود و به همین دلیل در صنایع مختلف از جمله گالوانیزاسیون کاربرد دارد و البته باید توجه داشت که نصف این مقدار، در این صنعت مصرف می شود و هم چنین حدود ۱۴ درصد از خالصی آن در آلیاژ هایی کاربرد دارد که دارای پایه روی می باشند مانند صنایع ریخته گری که امروزه سرمایه گذاری زیادی در این صنعت شده است و علاوه بر این حدود ۱۰ درصد دیگر در صنعت و کارخانه ها برای تولید نقره و برنج کاربرد دارند.
علاوه بر این از قسمتی از فلز روی برای تولید سولفات روی و اکسید روی نیز با استفاده از ماشین آلات و فناوری های گسترده استفاده می شود.
کارخانه های تولید کننده معمولا فلز روی را به صورت شمش هایی در بازار های فروش آن عرضه می کنند و هم چنین باید در نظر داشت که روی جزو مواد اولیه صنعتی برای ساخت دیگر محصول ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد و هم چنین از اساسی ترین کاربرد های این محصول می توان به استفاده از آن در مصرف های خوراکی و ساخت دارو هایی که برای بدن انسان مورد نیاز می باشد، صنعت ساختمان سازی، صنعت حمل و نقل، برای مصرف های الکتریکی و هم چنین الکترونیکی نیز از آن استفاده کرد.
ویژگی های شمش روی درجه یک
فلز روی که در کارخانه های صنعتی و با استفاده از دستگاه های مختلف صنعتی استفاده می شود دارای کارایی و کاربرد های متنوعی در صنایع مختلف می باشد و امروزه به صورت گسترده در تمام نقاط جهان از آن در صنایع مختلف استفاده می شود و یکی از دلیل های اصلی کاربرد زیاد آن ویژگی بسیار مهمی است که در این نوع فلز وجود دارد و آن، قابلیت بازیافت این نوع فلز می باشد که برای محیط زیست مخرب و زیان آور نمی باشد مثلا زمانی که از شمش روی درجه یک در صنعت استفاده می شود دارای مواد زائد و یا به عبارت دیگر ضایعاتی است که از آن ها می توان برای تولید ورق گالوانیزه نیز استفاده کرد.
شرکت فروش شمش روی خالص
امروزه شرکت های مختلفی در شهر های صنعتی کشور به خصوص زنجان اراک وجود دارند که به پخش این محصول در حالت شمش و به صورت عمده و خرده در بازار های فروش آن در سراسر کشور می پردازند.
باید توجه داشت که فروش شمش روی بسته به کیفیت آن دارای قیمت های متنوعی می باشد به طوری که هر چه فلز روی استفاده شده در آن از مرغوبیت بالا تری بر خوردار باشد، در نتیجه قیمت آن نیز بالا تر می رود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.