کربنات کلسیم بورس بخورید تا دیگر نگران پوکی استخوان خود در پیری نباشید

کربنات کلسیم بورس باید در دمای اتاق نگهداری شود و منجمد یا در معرض حرارت قرار نگیرد.

کربنات کلسیم نباید با سایر داروهایی که جذب آن را کاهش می دهند، مانند آنتاگونیست های گیرنده هیستامین-2، گلوکوکورتیکوئیدها و دیورتیک های تیازیدی تجویز شود، بلکه باید در زمان های جداگانه مصرف شود.

برعکس، ویتامین D در صورت مصرف همزمان، جذب کربنات کلسیم را افزایش می دهد و بیماران تشویق می شوند که آنها را با هم مصرف کنند.

علاوه بر این، کربنات کلسیم اثربخشی بسیاری از داروها را در صورت مصرف همزمان با افزایش pH معده و کاهش جذب آنها محدود خواهد کرد.

این داروها شامل بیس فسفونات ها، فلوروکینولون ها، تتراسایکلین ها، هورمون های تیروئیدی، مهارکننده های پمپ پروتون مانند امپرازول، آهن و داروهای ضد آریتمی مانند وراپامیل هستند.

کربنات کلسیم همچنین می تواند با دفع بسیاری از داروها تداخل داشته باشد زیرا باعث قلیایی شدن ادرار می شود.

کربنات کلسیم بورس

دفع داروهایی را که به صورت اسیدهای ضعیف وجود دارند را تسریع می کند و دفع داروهایی را که به صورت بازهای ضعیف در خون وجود دارند طولانی می کند.

با توجه به ماهیت کوتاه مدت و دوره ای استفاده از کربنات کلسیم/ضد اسید و دوز کم کربنات کلسیم که برای مکمل استفاده می شود، اکثر عوارض جانبی جزئی هستند.

با این حال، اگر دوزهای زیاد برای مدت طولانی مصرف شود یا مورد سوء استفاده قرار گیرد، ممکن است بیش از حد مصرف شود. بیمار ممکن است عوارض متوسط ​​تا شدید مصرف بیش از حد را تجربه کند.

عوارض کربنات کلسیم شامل:

کما
گیجی
ریتم های نامنظم قلب
انقباض عضلانی
نان استخوانی
نان شکم
پانکراتیت
نارسایی حاد کلیه
سنگ کلیه
سردرد
سندرم شیر قلیایی
سنگ های صفراوی
سندرم شیر قلیایی از نظر تاریخی یک عارضه جانبی شدید بسیار شایع‌تر بود.

سندرم شیر قلیایی ناشی از هیپرکلسیوری و قلیایی است که سنگ های کلیوی را مستعد می کند و عواقبی مانند پانکراتیت و نارسایی حاد کلیه را ایجاد می کند.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.